Emigráció

Megpróbálunk lelépni ebből az országból

Friss topikok

Archívum

Menni vagy nem venni

2011.07.21. 17:13 pancho_sanza

Egy élhetőbb országért tenni kellene. Áldozni időt vagy pénzt, esetleg mindkettőt. Sajnos most egyikből sincs sok. Az időmet a megtakarításaim elköltésével töltöm, hogy amikor eljön az emigráció pillanata, legyen pár király bőröndöm és a munkahelyi követelményeknek megfelelően tudjak majd öltözködni. Természetesen outletben és akcióban vásárolok, de a költségeim így is jelentősek. (Főleg ahhoz képest, hogy bevételeim nincsenek is.) Ha csak a pénzen múlna, biztosan nem mennénk sehová, mert az összeg már így is elég magasnak tűnik. Nem is mertem még összeszámolni, de ezt úgyis meg kell tennem előbb-utóbb, tehát akár most.

Ruhanemű:

2 öltöny (Park Avenue) - 103 000 Ft - kettő érte meg
3 ing (Sarar) - 25 000 Ft - három érte meg legjobban
1 cipő (Marc) - 18 000 Ft - szerencsére nem kellett kettőt venni
5 pár zokni (Marc) - 3 000 Ft
1 nadrág + 1 Póló (Tatuum) - 12 000 Ft - Business Casual
1 nadrág (Pierre Cardin)  - 15 000 Ft - Inkább Smart Casual
3 póló (Van Graaf vegyes) - 15 000 Ft
Bőrönd + Öltönyhurcoló táska (Samsonite) - 56 000 Ft
3 alsógatya (H&M) - 3 000 Ft

Tök véletlen, de pont 250 000 Ft.

S, hogy mire kell a sok ruha? Interjúra, majd később dolgozni. Az elmúlt pár évben olyan munkahelyen töltöttem időm nagy részét, ahol öltöny soha nem kellett és a dress code is inkább hasonlított a Streetwear-re, mint a Casual-ra. Gyakorlatilag rövid gatyában harcoltunk a légkondicionálás számunkra megfelelő szintjéért. Ennek köszönhetően van egy csomó farmerem, meg feliratos pólóm, de ezeket már nem nagyon hordhatom, mert nehezen tudom elképzelni, hogy a jövőben olyan cégnél kötök ki, ahol akár a Business Casual sem számítana túl lazának. Örülhetek, ha pénteken engedélyezik a farmert.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://immigration.blog.hu/api/trackback/id/tr163086831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása